Hittegolf
Jeetje wat was het de afgelopen weken warm.I k weet het, ik moet niet klagen. Alles beter dan alleen maar regen. Maar wees nou eerlijk, niemand wordt blij van temperaturen boven de 30 toch? Zeker niet als je dan ook nog een baby’tje hebt om voor te zorgen die helemaal niet weet wat hem overkomt?

Dat doet me meteen denken aan de periode dat Sem net geboren was en 5 jaar later Mees. Want toen was het in de zomer ook zo warm.Ik ben gaan googelen en lezen wat je allemaal kan doen voor je kindje. Vroeg aan iedereen tips, maar al die verschillende informatie maakte mij juist onzeker. Op je gevoel afgaan, dat was een veel gehoord advies. Maar dat vond ik heel moeilijk. Doe dat maar eens als je in de knoop ligt met jezelf. Over alles was ik onzeker. Ik vond en vind nog steeds het advies van mijn partner, moeder en zus heel zwaarwegend dus hun advies volgde ik dan ook vaak op:

  • een natte doek in de nek leggen of een washandje op zijn voorhoofd
  • extra laten drinken door meer water aan de fles toe te voegen of apart water te geven
  • laten afkoelen in een badje
  • luchtige, katoenen kleding
  • smorgens alle ramen even openzetten en rond 9 weer sluiten
  • savonds alles weer openzetten

Maar hoe gaat mijn kind ooit slapen in de hitte? Zoals jullie inmiddels wel weten zie ik overal beren op de weg. We legden Sem in zijn luier beneden in de box, op zijn zij en hij sliep gewoon. Tuurlijk wel onrustig en tussendoor even wakker. Maar dat maakte niet uit. Hij sliep! En ik maar tegenover hem op de bank zitten en bij elk geluidje naar hem toe sprinten in de hoop dat hij weer verder tukte. Ook rookte ik heel veel, steeds maar denkend; even snel een sigaretje opsteken voordat hij wakker wordt. Want dan moet ik weer aan de bak. Sem sliep vaak 3 uur achter elkaar dus je kan wel nagaan hoeveel ik rookte. Eten deed ik bijna niet, want daar was ik te gespannen voor. Ook hadden we een ventilator in huis en bestelden we rolluiken voor de warmste kamers achter. Mijn zus had een zwembad opstaan en daar was ik ook veel te vinden.Ze nam Sem dan even over en ik kon mij even ontspannen. En dat lukte in het water ook echt. Daarna voelde ik mij heerlijk loom en kon ik voor even ‘genieten’.

Bij Mees kochten we dan ook snel een jacuzzi op aanraden van mijn zus. Ik was altijd heel erg zuinig met mijn geld, dus mijn eerste reactie was dan ook: ‘nee joh, veel te duur en te gek’. Maar al snel dacht ik wat kan mij het ook schelen. Ik voel me rot en laten we eens gek doen. En dat was echt een aanwinst. Want wat voelde ik mij weer ontspannen in het water. Alles gleed even van mij af. En die ontspanning is hard nodig als je net moeder bent geworden. Dus ik raad het iedereen aan! Koop een badje of jacuzzi en ontsnap even aan alle drukte. Goed voor jezelf zorgen is het eerste wat je moet doen.
Ik ben dan ook benieuwd hoe jullie de warme dagen door zijn gekomen…..

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *