Eerste blog van het jaar 2020
Allereerst voor jullie allemaal de beste wensen! Dat het jaar 2020 maar veel moois mag brengen, maar vooral geluk en gezondheid!

😘

Ik vind het supertof dat er inmiddels 408 mensen mij volgen. Heel erg bedankt!
Het is een tijd geleden dat ik heb geschreven. En nu weet ik even niet waar ik moet beginnen. Dus stelde ik mezelf de vraag: waarom ben je begonnen met bloggen? Op die vraag heb ik maar 1 duidelijk antwoord en dat is dat ik andere moeders wil helpen. Dat als ze mijn verhalen lezen dat ze denken: ‘oh ja zo herkenbaar! En dat ze ook durven te uiten als het moederschap niet zo mooi is. Vooral dat. Het is zo nodig om elkaar te helpen en te steunen. Een tijd terug kwam ik in de speeltuin een moeder tegen met haar 2 kinderen. De jongste was volgens mij nog maar net op de wereld. Ik zag de moeder struggelen toen haar baby maar bleef huilen in de wagen. Nou weet ik niet of dat klopte, maar wat had ik graag een arm om haar heen geslagen en willen zeggen dat het goed komt. Dat ze altijd mag spuien bij me via mamabalans. Ik dacht meteen aan de tijd toen Mees dagenlang huilde. Vreselijk gevoel. Snel mijn aandacht ergens op gaan richten.
Op een ander moment sprak ik een moeder op het schoolplein die net was bevallen.  En zij was heel eerlijk en open. Ik feliciteerde haar en vroeg hoe het met haar en haar baby ging. Ze kon niet genieten, want haar kindje sliep amper. Met haar oudste zoon had ze inmiddels al 4 jaar slapeloze nachten gehad. Wat had ik met haar te doen.

En toen dacht ik, ik wil weer verder met mamabalans. Ik ga weer regelmatig bloggen, de kaarten laten afdrukken en mijn volgende idee uitwerken. Ik zou ook iets willen organiseren waarbij moeders dan samen kunnen komen om hun verhaal te delen, elkaar te steunen, tips te geven, maar vooral er voor elkaar te zijn. Via de ggz bestaat er al een moeder/kind groep. Dan komen de moeders de ene week zonder kind samen om te werken aan zichzelf. En de andere week gaan de baby’s ook mee. Er wordt dan gewerkt aan de band tussen moeder en kind. Maar misschien kan dit ook eenvoudiger, dat er dagelijks contact is met elkaar. Of dat ik bij de moeders langs ga. Mindfulness wil ik ook gaan doen en dit delen met anderen. Zo zit ik een beetje te brainstormen, maar verder kom ik nog niet. Ik ga eerst de kaarten laten afdrukken. Als dat gedaan is, kan ik me weer storten op iets nieuws.

Wat vinden jullie van mijn ideeën? Zijn er tips of adviezen? Ik hoor ze graag!

Please follow and like us:

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *